Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Constantin Codreanu: ”Pe 25 martie, inima românismului va bate la Chișinău. Să fim prezenți cu toții în stradă pentru a ne asuma cel de al treilea Proiect de țară al României: Reîntregirea”

Constantin Codreanu: ”Pe 25 martie, inima românismului va bate la Chișinău. Să fim prezenți cu toții în stradă pentru a ne asuma cel de al treilea Proiect de țară al României: Reîntregirea” Recomandat

14 Martie 2018 - 

Deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat  astăzi la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică prin care a adresat o invitație de participare la Marșul Reîntregirii care se va desfășura la Chișinău duminică, 25 martie.

Pe 25 martie 2018, la Chișinău, în capitala celui de al doilea stat românesc zeci de mii de persoane vor ieși în stradă pentru a marca, pe de o parte, cei 100 de ani de la momentul istoric în care Sfatul Țării de la Chișinău a votat ca Basarabia să revină la Patria mamă România, iar, pe de altă parte, să ceară Reîntregirea. Să ceară un lucru absolut firesc. Pentru că națiunea română rămâne în continuare singura care suportă și trăiește, din păcate, consecințele unui pact criminal semnat de Ribbentrop și Molotov.

Pe 25 martie, îmi doresc ca reprezentanți ai Parlamentului României, ai Guvernului României și ai Președinției Române să fie prezenți la acest eveniment care, dincolo de orice, își dorește să dea semnale foarte clare către București, către Washington, către Bruxelles și chiar către Moscova că românii din Republica Moldova, românii din România, românii din diaspora își doresc Reunirea.

Acum trei săptămâni, salutam de la această tribună gestul curajos al aleșilor locali din Republica Moldova care au votat și semnat Declarații de Reunire cu Țara. Erau atunci 16. Astăzi, numărul acestor Declarații a crescut la 112 și numărul lor este în creștere continuă.

În afară de Declarații ale consiliilor locale, ale consiliilor raionale sau municipale, avem și Declarații de Reunire din partea Uniunilor de creație, din partea multor altor organizații profesionale, inclusiv din diaspora comună a celor două state românești, care susțin, deși simbolic, acest demers important de afirmare a unui obiectiv de țară.

Anul trecut, vă aduceți prea bine aminte, am votat în Parlamentul României ca ziua de 27 martie să fie declarată Zi de sărbătoare națională pe teritoriul României. Nu am făcut-o dintr-un impuls festivist sau din dorința de a mai avea o sărbătoare națională, nu. Era, bineînțeles, o intenție foarte clară: ca națiunea română să conștientizeze importanța acestui act.

Tocmai de aceea, este foarte important ca pe 25 martie, ziua în care inima românismului va bate la Chișinău, să fim prezenți în stradă, să fim prezenți în Piața Marii Adunări Naționale, pentru ca împreună să ne asumăm acest Proiect de țară, al treilea după integrarea în NATO și în Uniunea Europeană, și să continuăm ceea ce unii încearcă să o facă pe palierul asociativ: să combinăm aceste eforturi și să ne asumăm acest obiectiv de țară”, a declarat Constantin Codreanu.

Lasă un comentariu