Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică CUM va fi organizat marșul UNIRII de pe 25 martie din Chișinău

CUM va fi organizat marșul UNIRII de pe 25 martie din Chișinău

14 Martie 2018 - 

Organizatorii evenimentul de pe 25 martie, denumit Marea Adunare Centenară, cu prilejul marcării a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918, au anunțat care va fi programul marii manifestații de la Chișinău.

„Marea Adunare Centenară va fi una statică, nu va fi un marș cu acea mulțime de peste 100 de mii de persoane. Oamenii din raioane se vor aduna în mai multe puncte din centrul Chișinăului. Cei din sudul R. Moldova vor veni în scuarul Academiei de Știință la ora 11:00 și de aici vor merge spre Piața Marii Adunări Naționale, cei din nord în fața Circului, raioanele Nisporeni, Ungheni, Călărași se vor aduna în fața Universității Pedagogice ”Ion Creangă iar populația din localitățile din preajma Chișinăului vor veni în PMAN în mars, pe jos” , a declarat miercuri în cadrul unei conferințe președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Organizatorii au mai spus că la evenimentul din Chișinău sunt așteptați să participe primarii și consilierii din cele peste 100 de localități și orașe care au votat declarații de Reunire cu România și toți cei care susțin ideea revenirii Basarabiei la România.

 

Alianța pentru Centenar, organizatorul manifestației din 25 martie, este formată din peste 100 de organizații civice din Republica Moldova, România și Diasporă. 

Lasă un comentariu