Evenimentul zilei

Mie02192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Directorul Liceului „Orizont” a fost scos de sub urmărire penală

Directorul Liceului „Orizont” a fost scos de sub urmărire penală

10 Aprilie 2018 - 

Directorul general al Liceului „Orizont” din Chișinău, Turgay Şen Mustafa, a fost scos de sub urmărire penală de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, decizia a fost luată întrucât s-a constatat lipsa în acțiunile acestuia a elementelor infracțiunii.

Turgay Şen Mustafa a fost reținut pe 31 martie pe Aeroportul Internațional Chișinău, în momentul în care intenționa să efectueze o deplasare de serviciu peste hotare. După câteva ore, a fost eliberat. Presa a citat surse din anturajul lui Turgay Şen, care au comunicat că citația care i-a fost înaintată opera cu motive legate de finanțarea terorismului. 

Unii observatori opinează că această reținere este legată de „vânătoarea de vrăjitoare” lansată de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care vede în orice intelectual turc care activează în străinătate un adept al predicatorului turc Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și pe care Ankara îl acuză că este "creierul" puciului eșuat din 15 iulie 2016.

Liceul privat moldo-turc „Orizont” activează în Republica Moldova deja de un sfert de secol. În acest răstimp, a pregătit zeci de olimpici la matematică, foarte mulți dintre absolvenții liceului au fost înmatriculați la universități de prestigiu din Europa, din SUA. 

 

 

Lasă un comentariu