Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Implicarea instituțiilor de stat cu acte de caritate în campania electorală înseamnă discreditarea lor/Opinie

Implicarea instituțiilor de stat cu acte de caritate în campania electorală înseamnă discreditarea lor/Opinie Recomandat

11 Aprilie 2018 - 

Implicarea unor instituții de stat în acțiuni de binefacere cu tentă electorală, în ajunul sărbătorilor pascale, înseamnă discreditarea acestor instituții. Această opinie a fost exprimată de Valentin Dolganiuc, membru al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, într-o emisiune la un post de televiziune.

Valentin Doganiuc mai spune că în ultima perioadă cetățenii Republicii Moldova au fost privați de încă o instituție – Biserica, aceasta implicându-se în campanii electorale. Totodată, el s-a referit la faptul că la aducerea Focului haric au fost implicați unii politicieni.

Deputatul liberal Lilian Carp consideră că instituțiile statului în Republica Moldova s-au prăbușit. Potrivit lui, în prezent, în fruntea instituțiilor nu sunt aleși profesioniști, dar sunt plasați oameni loiali regimului. „În aceste condiții, nu mai funcționează regulamentele fiecărei instituții în parte așa cum este normal, dar instituțiile statului funcționează în baza cuvântului dat de sus”, consideră deputatul, referindu-se inclusiv la acțiunile de binefacere în preajma sărbătorilor pascale la care au fost implicate unele instituții ale statului.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, susține că și-ar dori ca ministrul afacerilor interne să explice societății din ce bani șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI, Gheorghe Cavcaliuc, a mers la Ierusalim după Focul Haric, ce fel de misiune a avut. 

„Vreau să văd fondurile pe care Ministerul de Interne le-a folosit pentru ca această instituție să cumpere și să doneze anumite obiecte cetățenilor. Noi nu discutăm acum de fundație de caritate, noi discutăm acum de o instituție publică cu atribuții strict determinate și cu bugete strict reglementate. Deci, eu vreau să văd de unde aceste instituții au luat bani. După asta putem discuta despre demnitate profesională”, spune Ion Terguță.

 

 

Lasă un comentariu