Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Covor de flori în scuarul Catedralei. Silvia Radu: „Am văzut astfel de acțiuni în Europa, a fi frumos ca și în Chișinău să fie o tradiție”

Covor de flori în scuarul Catedralei. Silvia Radu: „Am văzut astfel de acțiuni în Europa, a fi frumos ca și în Chișinău să fie o tradiție”

12 Aprilie 2018 - 

Un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chișinău, la inițiativa primarului interimar Silvia Radu. Acesta a fost realizat de către angajații Asociației „Spațiile Verzi” în bază unui covor vechi basarabean și a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei, transmite IPN.

Silvia Radu a spus la o conferință de presă că odată cu lansarea covorului din flori se dorește instituirea unei tradiții la Chișinău și anume să fie sărbătorită Săptămâna Florilor, în perioada când se va sărbători Paştile. Potrivit Silviei Radu, astfel se dorește crearea unui mediu atractiv pentru locuitorii Chișinăului, dar și pentru turiștii care vin în vizită.

„Oricine va fi primar în viitor va trebui să dezvolte orașul să-l facă mai frumos, să creeze puncte de atracție. Iar tradiții și activități de acest gen, cred eu, vor uni locuitorii Chișinăului și vor face ca orașul nostru să fie vizitat de mai mulți turiști, astfel dezvoltându-se”, a spus Silvia Radu.

Primarul interimar spune că a văzut astfel de acțiuni în Europa și crede că ar fi frumos ca și în Chișinău să fie o tradiție prin care să fie expuse covoare din flori. Potrivit Silviei Radu, covorul din flori va sta în scuarul Catedralei până marți, 17 aprilie, apoi florile vor fi plantate în scuarurile și parcurile din capitală.

Lasă un comentariu