Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Traian Băsescu: „Eu am o datorie morală - cred în România Mare”

Traian Băsescu: „Eu am o datorie morală - cred în România Mare” Recomandat

13 Aprilie 2018 - 

Fostul președinte al României, președintele de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, Traian Băsescu, susține că nu va candida niciodată la o funcție de deputat în Parlamentul moldav. 

Politicianul spune că și-a dorit un partid unionist în Moldova prin intermediul căruia să vorbească despre avantajele unirii Republicii Moldova cu România. El a făcut declarații în acest sens în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune moldovenesc, transmite IPN.

Băsescu a relevat, în context, că în prezent România se află pe locul cinci în Uniunea Europeană după producția agricolă, iar în cazul Unirii cu Republica Moldova, va fi pe locul trei. Iar în viitor, produsele alimentare vor echivala cu țițeiul, cu aurul ca valoare. 

„Eu vreau să am un partid unionist care să vorbească despre unire. Nu mă interesează carieră politică la Chișinău”, a declarat Traian Băsescu. Președintele de onoare al PUN spune că nu a venit în Moldova pentru a-și redeschide viața politică. 

„Eu nu mai vreau o carieră politică, eu am o datorie morală - cred în România Mare”, a afirmat fostul președinte român. Traian Băsescu spune că vrea să facă din PUN un partid care să convingă.

Referindu-se la alegerile locale noi din municipiul Chișinău, Traian Băsesc spune că i-a propus fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, posibilitatea de a avea un candidat comun, însă nu a primit niciun răspuns. Potrivit lui, încă este posibilă unificarea forțelor unioniste pentru alegerile locale, dacă unul dintre cele două partide unioniste – PUN și Partidul Liberal – va reuși să ajungă cu candidatul său în turul doi.

 

Lasă un comentariu