Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pavel Filip dă asigurări că Ucraina nu va demara construcția hidrocentralelor pe Nistru, fără acordul Chișinăului

Pavel Filip dă asigurări că Ucraina nu va demara construcția hidrocentralelor pe Nistru, fără acordul Chișinăului Recomandat

13 Aprilie 2018 - 

Problema ecosistemul Nisturlui, în contextul în care Ucraina dorește să demareze construcția a șase hidrocentrale pe cursul acestui râu, a fost una dintre principalele teme ale ședinței de guvern de vineri, în care premierul Pavel Filip a dat asigurări că acest proiect nu va putea afecta mediul înconjurător.

Acordăm o atenție sporită și avem toate asigurările din partea Ucrainei că nu se va întâmpla absolut nimic care va duce la înrăutățirea condițiilor râului Nistru. Dimpotrivă, vom face absolut totul pentru a-l păstra. Este o bogăție comună, este sursa principală de alimentare cu apă a orașului Chișinău, dar și pentru Odessa, de aceea avem obligația să transmitem și urmașilor noștri un râu curat”, a spus Filip, după revenirea de la forumul de securitate ce a avut loc, joi, la Kiev.

El a adăugat că Ucraina nu poate construi cele șase hidrocentrale pe Nistru, fără acordul Chișinăului și fără efectuarea unui studiu de impact asupra mediului. Premierii celor două țări au semnat anterior o adresare către Comisia Europeană prin care s-a solicitat asistență pentru efectuarea acestui studiu.

 

Organizațiile de mediu s-a arătat extrem de îngrijorate despre eventualitatea demărării unui astfel de proiect ce ar putea avea consecințe serioase asupra ecosistemului râului Nistru, principala sursă de apă potabilă pentru R. Moldova, dar și pentru regiunea Odesei. 

Lasă un comentariu