Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică R. Moldova și Ucraina demarează lucrările la demarcarea frontiere comune

R. Moldova și Ucraina demarează lucrările la demarcarea frontiere comune Recomandat

16 Aprilie 2018 - 

R. Moldova și Ucraina vor începe lucrările de demarcare a frontierei comune, a anunțat ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin în cadrul ședinței de bilanț după desfășurarea Comisiei bilaterale pentru demarcarea graniței.

Delegațiile au discutat situația actuală și perspectiva aplicării planului de demarcare a frontierei moldo-ucrainene pentru anul 2018. […] Comisia comună a decis să demareze faza activă pe teren a lucrărilor de demarcare pe segmentele încă nedemarcate ale frontierei de stat moldo-ucrainene începând din luna iunie a anului curent”, se arată în comunicat.

Oficialul a mai adus la cunoștință că următoarea ședință a Comisie respective va avea loc în a doua jumătatea a lui 2018 la Chișinău.

Amintim că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a promulgat joi, pe 12 aprilie, Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezența prim-ministrului Pavel Filip, care s-a aflat la Kiev cu ocazia participării la Forumul de securitate.

Intrarea în vigoare a Acordului va permite extinderea controlului în comun la toate punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene. Pavel Filip și Petro Poroșenko au menționat că astfel va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalității și contrabandei la hotar și va spori securitatea regională.

 

 

 

Lasă un comentariu