Evenimentul zilei

Vi04192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// CE decizie a luat IOHANNIS în privința șefei DNA, Laura Kovesi

VIDEO// CE decizie a luat IOHANNIS în privința șefei DNA, Laura Kovesi

17 Aprilie 2018 - 

Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a anunțat luni seara că nu o va revoca pe șefa DNA Laura Kovesi din această funcție.

Media

video credit: Agerpres

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Totodată, şeful statului a precizat că Ministerul Justiţiei şi CSM au avut "concluzii diametral opuse" în această chestiune. Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat demiterea lui Kovesi în februarie, acuzând-o pe aceasta de abuz de putere şi de degradarea imaginii ţării peste hotare.

 

 

"Analizând motivele pentru care ministrul Justiţiei solicită revocarea procurorului-şef al DNA, am constatat că autorul raportului - raport care a însoţit propunerea - consideră că acesta este, citez, 'o luare de poziţie' faţă de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce, clar, induce percepţia că evaluarea ministrului Justiţiei poate fi subiectivă. Această percepţie este întărită şi de prezenţa în cuprinsul raportului a unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului Justiţiei", a adăugat Iohannis. 

Lasă un comentariu