Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PE a respins un proiect de propunere privind înghețarea asistenței financiare pentru Chișinău, în cazul în care nu se vor face reforme

PE a respins un proiect de propunere privind înghețarea asistenței financiare pentru Chișinău, în cazul în care nu se vor face reforme

17 Aprilie 2018 - 

Parlamentul European a respins proiectul de rezoluție propus de europarlamentarul PPE, Cristian Preda, prin se cerea blocarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro, deoarece nu s-ar fi fi îndeplinit condițiile cerute de UE.

Documentul propus încă din toamna trecută se referea la blocarea asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova, din cauza schimbării sistemului electoral și a fost respins cu 170 de voturi. Doar 94 de europarlamentari au votat pentru, iar 11 s-au abținut.

Mai multe voci importante din PPE, precum cea a reprezentantului PE pentru R. Moldova, Siegfried Mureșan, au susținut privarea R. Moldova de acest ajutor, în cazul în care nu respectă cerințele UE de demarare a unor reforme extrem de importante în justiție, administrație, mass-media și electorale.

 

O decizie importantă în acest sens va fi luată la Bruxelles, pe data de 3 mai, atunci când va avea loc reuniunea Consiliului de asociere UE – Moldova. Cu această ocazie se va decide dacă R. Moldova primește sau nu prima tranșă din acest ajutor de 100 de milioane de euro din partea UE. 

Lasă un comentariu