Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pe ultima sută de metri: Candidații PL, PNL și PUN promit să schimbe radical municipiul Chișinău

Pe ultima sută de metri: Candidații PL, PNL și PUN promit să schimbe radical municipiul Chișinău Recomandat

15 Mai 2018 - 

Au mai rămas zile numărate până la primul tur de scrutin pentru funcția de primar al capitalei, deoarece, cu siguranță, va avea loc și turul doi. Alegătorii urmăresc dezbaterile televizate ale pretendenților la fotoliu de primar și argumentele aduse de aceștia. 

Candidații înaintați de Partidul Liberal, Partidul Național Liberal și Partidul Unității Naționale la alegerile noi din municipiul Chișinău promit să schimbe capitala în mod radical, dacă ajung în funcția de primar. 

Reformarea învățământului, asigurarea iluminatului stradal și amenajarea spațiilor verzi sunt doar câteva dintre promisiunile electorale anunțate în cadrul dezbaterilor la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Candidatul PNL, Alexandra Can, susține că se simte în forță și are suficientă experiență pentru a începe să facă ordine în municipiu în mandatul de un an, dacă va fi aleasă în funcție. „Eu știu cum să refac acel sistem în care să nu se fure, să nu se ia mită, în care să se gestioneze corect mijloacele publice”, a declarat Alexandra Can.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, este de părere că a venit timpul ca municipiul Chișinău să fie transformat radical. Candidatul PUN susține că diferența dintre el și alți candidați este experiența de a aduce fonduri din România și din alte state europene în raioanele Republicii Moldova. „Același lucru îl voi face și în municipiul Chișinău – investiții românești, ordine europeană și un mod de comportament și discurs civilizat”, a afirmat Constantin Codreanu.

Candidatul liberal Valeriu Munteanu e de părere că este de datoria fiecărui chișinăuian să vină pe 20 mai la alegeri, „pentru a nu lăsa să câștige capitala binomul Dodon-Plahotniuc”. Candidatul PL susține că va pune accent pe educație în mandatul său, dacă va fi ales primar.

 

 

Lasă un comentariu