Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Expert: Actualul Guvern n-a făcut nicio mișcare care să semnalizeze glorificarea lui Stalin

Expert: Actualul Guvern n-a făcut nicio mișcare care să semnalizeze glorificarea lui Stalin Recomandat

15 Mai 2018 - 
Expert: Actualul Guvern n-a făcut nicio mișcare care să semnalizeze glorificarea lui Stalin foto credit: Europa Liberă

Analistul politic și fostul diplomat Igor Munteanu a calificat acceptarea tacită a guvernării pro-europene a mesajelor de glorificare a Uniunii Sovietice și a dictatorului Stalin drept un semn de dualitate ce încurajează ostilizarea populației împotriva Occidentului.

Actualul Guvern n-a făcut nicio mișcare care să semnalizeze că ar fi deranjat de faptul că de pe scena sărbătoririi de pe 8, 9 mai au răsunat slogane de ridicare în slăvi a lui Stalin, au existat cântăreți sau muzicieni ruși care sunt pe listele de sancționare internațională – Kobzon ș.a. – și, în general, acest exercițiu de ostilizare a populației, pentru că o bună parte din populație nu acceptă acest narativ, o bună parte din populația Republicii Moldova are memoria celor care au fost deportați imediat după război.

Or, neînțelegând aceste sensibilități și făcând-o pe maestrul de ceremonii neutru, de fapt, joci jocul forțelor ostile pentru ca Republica Moldova să devină parte din proiectul european. Degeaba bați gura după asta spunând că de fapt „noi suntem pro-europeni convinși”, dacă admiți asemenea elemente de uzură democratică, de culturalizare în spiritul ostilității Rusiei față de Occident”, a declarat Igor Munteanu într-un interviu pentru Europa Liberă.

 

El a mai condamnat aceste „festivaluri de glorificare a războiului din 9 mai” și a cerut mai multă responsabilitate din partea politicienilor pentru a construi discursuri pozitive care să se caleze pe viitorul țării și mai puțin pe politizarea istoriei. 

Lasă un comentariu