Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu despre aderarea Republicii Moldova în calitate de observator la Uniunea Euroasiatică: „Un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare”

Maia Sandu despre aderarea Republicii Moldova în calitate de observator la Uniunea Euroasiatică: „Un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare” Recomandat

15 Mai 2018 - 

Aderarea Republicii Moldova în calitate de observator la Uniunea Euroasiatică nu este decât un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare. Declarația aparține liderului PAS, Maia Sandu.

 

Potrivit Maiei Sandu, Uniunea Euroasiatică este un proiect eșuat din punct de vedere economic.

Această Uniune este bântuită de război comercial între membrii săi, care ar părăsi această structură dacă ar avea o alternativă și dacă ar putea înfrunta mânia Kremlinului. Ucraina a făcut alegerea corectă în favoarea Uniunii Europene, lucru pentru care Rusia i-a declarat război. Armenia a fost șantajată să rămână alături de Rusia, altfel risca să revină la conflictul cu Azerbaijanul înarmat generos de Kremlin. Uniunea Euroasiatică este o structură căreia îi sunt străine libertățile democratice și statul de drept, iar Republica Moldova nu-și mai dorește revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin și clovnul său de curte Dodon.

Nu e un secret că Dodon este ghidat de interesul personal și de partid, pentru că interesul național al Republicii Moldova este asigurat doar de integrarea în Uniunea Europeană. UE nu a declarat embargou produselor din Moldova, nu alimentează separatismul din Transnistria, nu ne șantajează cu livrarea produselor energetice la un preț mai mare decât cel de piață. Dimpotrivă, UE ne-a deschis larg piața cu cea mai mare putere de cumpărare din lume și ne ajută să ne ajustăm standardele de calitate la rigorile acestei piețe. UE contribuie semnificativ la măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. UE finanțează interconectarea energetică a Moldovei prin intermediul României. Prin toate aceste măsuri, UE contribuie direct la îmbunătățirea nivelului de trai și la fortificarea suveranității Republicii Moldova.

Deși se declară apărători ai suveranității, Dodon și Partidul Socialiștilor subminează statul Republica Moldova, acționând în detrimentul interesului național. Partidul Acțiune și Solidaritate, fiind cel mai responsabil promotor al integrării europene, condamnă acest demers al Președintelui Dodon ca fiind unul populist și îndreptat împotriva voinței majorității cetățenilor”, a comentat Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Amintim că Republica Moldova a primit statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică.

Lasă un comentariu