Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Valeriu Munteanu îi face praf pe câțiva concurenți electorali, dar pe aceștia nici vânt rece nu-i ajunge

Valeriu Munteanu îi face praf pe câțiva concurenți electorali, dar pe aceștia nici vânt rece nu-i ajunge

15 Mai 2018 - 

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, susține că mai multe puncte incluse în programul electoral al lui Andrei Năstase contravin prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declarațiile au fost făcute pe 15 mai, l-a dezbaterile electorale pe care le-a anunțat candidatul liberal și la care l-a invitat pe Andrei Năstase, însă acesta din urmă nu s-a prezentat, transmite IPN. 

Candidatul PL spune că a decis să-l invite pe contracandidatul său la dezbateri după ce a analizat cu atenție programele electorale ale concurenților electorali. 

„Am descoperit cu stupoare că programul Silviei Radu, candidatul Partidului Democrat și în special al domnului Plahotniuc (înscrisă în cursa electorală ca și candidat independent, n.r.), nu are în general program. Este o fițuică mai ușoară decât un referat al unor copii de clasa a patra. La domnul Ceban și mai clar este – dumnealui vine să alunge pe criterii etnice oamenii din Primărie, să facă epurări ca pe timpul lui Stalin și să alunge suburbiile din municipiul Chișinău. Dar cel mai mult m-a întristat și în continuare ridică semne de întrebare programul domnului Năstase, care este în contrasens cu Acordul de Asociere și despre program am vrut să discutăm astăzi cu domnul Năstase”, a declarat liberalul.

Valeriu Munteanu a afirmat că, potrivit Acordului de Asociere, municipalitățile nu pot acorda ajutoare de stat, și nici autoritățile centrale, fără autorizarea prealabilă a Comisiei Europene, pentru evitarea denaturării concurenței prin favorizarea entităților beneficiare. Programul lui Andrei Năstase conține mai multe puncte care vin în contradicție cu Acordul. Printre acestea, Munteanu a enumerat: crearea politicilor de subvenționare directă și indirectă a agenților economici care vor reconstrui clădiri vechi; crearea politicilor de subvenționare directă și indirectă la procurarea de abonamente la sălile de sport, dar și sprijinirea mediului de afaceri pentru integrarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile blocurilor de locuit.

„Sunt prevederi care depășesc Acordul de Asociere – documentul care este fundamental pentru Republica Moldova. Eu spun acest lucru și cunosc aceste prevederi, păcat că altă lume nu le-a observat, nu doar ca votant în Parlamentul Republicii Moldova a acestui Acord de Asociere, dar eu sunt și unul dintre oamenii care au studiat cu atenție și țin foarte mult la aplicarea acestui Acord”, a menționat Valeriu Munteanu. Potrivit lui, în programul candidatului PPDA se regăsesc proiecte care sunt deja în plină desfășurare, iar printre aceste se numără construcția unei stații de epurare sau izolarea termică a clădirilor.

Candidatul PL a spus că îi mai acordă o șansă lui Andrei Năstase pentru a participa împreună la dezbateri electorale. „Eu accept să vin la dezbateri la Jurnal TV și, dacă cel mai confortabil dumnealui se simte când această dezbatere va fi moderată de jurnalistul Vasile Năstase, eu accept să vin la o dezbatere moderată de jurnalistul Vasile Năstase, numai să aibă loc această dezbatere, să fie de minimum o oră și jumătate, acolo unde noi să putem dezbate, iar lumea să vadă unde există substanță și unde nu”, a mai spus liberalul.

În concluzie, Valeriu Munteanu a declarat că pe ultima sută de metri a campaniei este timpul să fie ales grâul de neghină. Liberalul susține că el este cel mai reprezentativ candidat, pentru care locuitorii din Chișinău trebuie să-și dea votul. Programul său electoral este unicul elaborat în conformitatea cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, cu Tratatul UE și rigorile pe care le impun partenerii de dezvoltare, cum ar fi: România, UE, BERD, BEI. Acesta mai spune că știe care sunt adevăratele probleme și adevăratele soluții existente în Chișinău. Și are pregătirea necesară, în comparație cu alți candidați care nu cunosc nici legislația Republicii Moldova, și nici treburile Primăriei.

 

Lasă un comentariu