Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Un comisar european vine la Chișinău și Ungheni pentru a vedea ce spun oamenii despre beneficiile UE

Un comisar european vine la Chișinău și Ungheni pentru a vedea ce spun oamenii despre beneficiile UE Recomandat

16 Mai 2018 - 

Comisarul european pentru pentru politică regională Corina Crețu vine într-o vizită în Republica Moldova între 17-21 mai pentru a vedea stadiul proiectelor din fonduri europene și beneficiilor acestora pentru cetățeni.

"Vizita mea se va concentra pe modul în care politica de coeziune, în special prin intermediul Strategiei UE pentru regiunea Dunării și programele de cooperare transfrontalieră pot oferi sprijinul necesar dezvoltării regionale și creșterii economice în Republica Moldova", a declarat comisarul Crețu înaintea vizitei în R. Moldova.

La Chișinău, înaltul oficial european se va întâlni cu premierul R. Moldova Pavel Filip, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Liviu Volconovici și cu viceprim-ministru pentru integrare europeană, Iurie Leancă, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, remis EvZ Moldova.

De asemenea, comisarul Crețu se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile, partidelor politice și mediului de afaceri.

Sâmbătă, 19 mai, comisarul pentru politică regională va vizita orașul Ungheni, una din localitățile în care se desfășoară seria de manifestări Orășelul European 2018 , ce oferă posibilitatea publicului larg de a afla informații despre sprijinul acordat de UE Republicii Moldova, în special prin intermediul proiectelor cu finanțare europeană implementate în regiune.

Vizita comisarului român vine imediată după ce a ministrului român al Economiei, Danuț Andrușca, care a cerut Chișinăului accelerarea procedurilor construcției segmentului de gazoduct Ungheni-Chișinău, ce va conecta R. Moldova la rețeaua europeană de energie.

Lasă un comentariu