Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică UE dă bani pentru reparația podului de peste Nistru dintre Gura Bâcului-Bâcioc

UE dă bani pentru reparația podului de peste Nistru dintre Gura Bâcului-Bâcioc

17 Mai 2018 - 

UE și-a arăta disponibilitatea de a oferi fonduri pentru elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație și modernizare a infrastructurii podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc, a declarat şeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova Peter Michalko, în cadrul întâlnirii avute ieri cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic.

UE a reiterat disponibilitatea de a contribui cu asistență tehnică și financiară necesară pentru realizarea inițiativelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, sprijinirea procesului de reglementare și implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în localitățile din raioanele de est ale R. Moldova, se precizează într-un comunicat al Biroului pentru politici de reintegrare.

Astfel, urmează ca un expert european să fie delegat care se va implica împreună cu responsabilii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii în procesul de evaluare tehnică a capacităților podului și de stabilire a intervențiilor ce se impun a fi efectuate.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat ultimele evoluții în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, dinamica înregistrată în implementarea priorităților ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și aspecte legate de desfăşurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma, Italia.

 

 

Lasă un comentariu