Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Roma va găzdui negocierile în formatul 5+2 la sfârșitul lunii mai

Roma va găzdui negocierile în formatul 5+2 la sfârșitul lunii mai Recomandat

17 Mai 2018 - 

Reuniunea oficială în formatul de negocieri 5+2 în procesul de soluționare a diferendului transnistrean va avea loc în perioada 29-30 mai curent, la Roma. Mersul pregătirilor pentru reuniune a fost discutat astăzi, la întrevederea vicepremierului pentru reintegrare, Cristina Lesnic, cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Biroul politici de reintegrare, se menționează că părțile au specificat importanța asigurării unei continuități în cadrul negocierilor și obținerea unor rezultate concrete în procesul de implementare a deciziilor protocolare semnate de către Chișinău și Tiraspol în noiembrie 2017 și aprilie 2018.

Părțile au trecut în revistă progresele înregistrate pe dosarele privind: școlile cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, apostilarea diplomelor de studii emise de Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol, terenurile agricole din raionul Dubăsari, asigurarea liberei circulații pe podul dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc, organizarea legăturii în sfera comunicațiilor electronice și cel al autovehiculelor cu numere de înmatriculare din stânga Nistrului.

De asemenea, a fost discutată și situația din perimetrul Zonei de Securitate, punctându-se necesitatea respectării angajamentelor asumate anterior, inclusiv în ceea ce ține de restabilirea infrastructurii podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc și facilitarea circulației libere pe acesta.

 

 

Lasă un comentariu