Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Valeriu Munteanu: Ieșiți la vot, nu-i credeți pe cei care spun că alegerile sunt fraudate

Valeriu Munteanu: Ieșiți la vot, nu-i credeți pe cei care spun că alegerile sunt fraudate Recomandat

18 Mai 2018 - 

Candidatul PL la alegerile locale din Chișinău, Valeriu Munteanu, spune că luptă, în primul rând, pentru un Chișinău european și că este singurul candidat care știe, vrea și poate să transforme Chișinăul într-o capitală europeană, față de ceilalți candidați care sunt europeni numai cu gura, nu și cu fapta. Liberalul a chemat orășenii la urne pe 20 mai și i-a îndemnat să nu-i creadă pe cei care spun că aceste voturi vor fi fraudate, transmite IPN.

„Duminică se va hotărî soarta noastră pentru multă vreme de acum înainte sau, poate, pentru totdeauna. Vom ști dacă mergem spre Uniunea Europeană, spre Români sau dacă mergem spre Eurasia lui Putin. Vom ști dacă mergem spre dreptate, spre o viață mai bună sau spre lumea euroasiatică pe care ne-o propune Plahotniuc și Dodon”, a declarat Valeriu Munteanu, vineri, în ultima zi în care se mai poate face agitație electorală.

Potrivit liberalului, „binomul Plahotniuc-Dodon” l-a suspendat ilegal, în 2017, pe Dorin Chirtoacă, doar pentru că deputații liberali nu au votat sistemul de vot mixt în Parlament. După ce l-au înlăturat pe Dorin Chirtoacă, au numit-o ilegal pe Silvia Radu în funcția de primar interimar.

„Acest plan mârșav a fost dat peste cap de actul de curaj personal al lui Dorin Chirtoacă, care a provocat aceste alegeri prin demisia sa. Vă cer să veniți duminică la vot pentru a vă arăta supărarea, pentru a dovedi întregii lumi care este cu ochii pe noi că suntem demni și suntem liberi, că suntem locuitorii unei capitale europene, nu suntem o turmă care crede că binomul Plahotniuc-Dodon o poate mâna unde dorește”, conchide Valeriu Munteanu.

Candidatul PL susține că în oraș trebuie să fie autonomie financiară. Toate taxele și impozitele adunate în oraș trebuie să rămână în bugetul orașului și nicicum să ajungă la discreția Guvernului. Chișinăul are nevoie de mari proiecte de investiții pentru a atrage firmele care oferă locuri de muncă bine plătite.

Valeriu Munteanu promite că va face totul pentru a transfera Aeroportul Internațional Chișinăului de la Ministerul Economiei la Primăria Chișinău și va anula contractul de concesiune.

„Dacă orice alt candidat în locul meu ar obține funcția de primar, Chișinăul ar rămâne pe loc și ar degrada. Eu cunosc cel mai bine legile și instituțiile de stat. Putem pune presiune pozitivă pe Consiliul municipal, Parlament, Guvern pentru ca problemele capitalei să fie rezolvate, spune candidatul PL.

Liberalul susține că pe 20 mai se va da bătălia mare, dar este sigur că va învinge. „Cea mai mare spaimă a binomului Plahotniuc-Dodon este votul popular. Ei sunt îngroziți de dumneavoastră. Ieșiți la vot și victoria va fi de partea noastră. Votați Valeriu Munteanu!”, a spus candidatul la Primărie.

Lasă un comentariu