Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// CE scrie PRESA românească despre victoria lui Năstase

VIDEO// CE scrie PRESA românească despre victoria lui Năstase Recomandat

04 Iunie 2018 - 

Toată presa românească a relatat despre victoria liderului PPDA, Andrei Năstase, în cel de-al doilea tur pentru Primăria Capitalei și a opinat, la unison, că forțele pro-europene au fost cele care au avut avut câștig de cauză în Chișinău.

Media

video credit: TVR

TVR a relatat că „Andrei Năstase l-a învins în turul al doilea al alegerilor locale parţiale pe candidatul socialiştilor, Ion Ceban. Andrei Năstase va conduce Chişinăul timp de un an, până la alegerile locale la termen.

Sursa a mai amintit că, în campania electorală, Năstase a anunțat trei priorități: lupta cu regimul oligarhic, stârpirea corupției și atragerea de fonduri la primărie. Mandatul său este până în 2019, asta pentru că anul viitor vor avea loc alegeri locale ordinare.

Alegerile pentru Primăria Chișinăului au fost urmărite cu atenția și de postul Digi 24, care a ținut o rubrica live a celor mai importante momente de duminică de la Chișinău. La fel, sursa a titrat sec: „Primar pro-european la Chișinău”.

Cotidianul „Evenimentul Zilei” a scris că „forţele unioniste şi pro-europene fac apel la o mobilizare masivă a electoratului românesc” și că votul este unul de factură geopolitică.

Cotidianul „Adevărul” a făcut un tabloul al lui Andrei Năstase, despre care a scris că „politicianul este acuzat de presa ce-i aparţine lui Vlad Plahotniuc că ar fi promotorul intereselor oamenilor de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, refugiaţi în Germania, după ce acestora le-au fost deschise dosare penale în Republica Moldova. Cu toate că recunoaşte că Primăria va contribui la consolidarea opoziţiei proeuropene pentru parlamentarele din 2018 şi ar oferi o şansă în plus acesteia, Andrei Năstase susţine că nu are de gând să lase fotoliul de primar pentru cel de deputat şi că e decis să rămână o perioadă îndelungată la şefia Capitalei”.

Cotidianul „România Liberă” a relatat live pe site-ul său acest eveniment și a scris că „spre deosebire de România, în Republica Moldova alegerile locale se desfășoară în două tururi de scrutin”.

Portalul ziare.com a relatat și el pe larg algerea lui Năstase de la Chișinău, amintind că noul primar a promis în campanie că, „daca va fi câștigator, va stabili "o relație instituțională" cu Guvernul”.

 

De asemenea, portalul hotnews.ro a urmărit atent desfășurarea alegerilor pentru Primăria Chișinăului, relatând live acest eveniment.

Nu în ultimul rând, jurnaliștii de la Hotnews au reamintit despre educația din România de la Suceava și Iași a lui Năstase și despre faptul că „în perioada 2013-2014, a fost cel care a făcut cunoscută opiniei publice schema prin care mafia rusă, cu complicitatea unor factori guvernamentali din Justiție și din sistemul bancar, a reușit să “spele” în Republica Moldova aproape 30 de miliarde de dolari”.

Lasă un comentariu