Evenimentul zilei

Mie05222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică „Autodenunțul” lui Șor i-a adus acestuia audierea de către procurorii anticorupție. VEZI ce a spus

„Autodenunțul” lui Șor i-a adus acestuia audierea de către procurorii anticorupție. VEZI ce a spus Recomandat

08 Iunie 2018 - 

Condamnatul în primă intanță Ilan Șor pentru „furtul miliadului” are din nou probleme cu oamenii legii, după ce singur s-a autodenunțat recent, spunând că ar fi pus „bani în plic” pe care premierul Vlad Filat i-ar fi dat apoi Maiei Sandu.

În postarea sa, Ilan Șor a scris că Maia Sandu este un manager de nivel mediu al proiectului PLDM, pe care l-a finanțat. Acesta susține că știe cu cât o plătea Vlad Filat lunar, în plic, în calitate de supliment la salariu. Potrivit lui, el era cel care punea banii în plic, înainte ca plicul să ajungă la ea.

Ca urmare a acestei postări, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a venit cu o reacție în care menționează că Ilan Șor minte cu nerușinare. Politiciana spune că nu a luat niciodată bani nici în plic, nici altfel de la Șor, Filat și nimeni altcineva. „De ce vine cu acuzații false la adresa mea? Pentru că îi este frică. Trebuie să-i fie frică. Pentru furtul unui miliard de dolari termenul de prescripție nu expiră niciodată. Și nu există locuri pe pământ unde ar putea să se ascundă. Mai devreme sau mai târziu, el și ceilalți care se fac vinovați de furtul secolului vor fi trași la răspundere și vor înfunda pușcăria până la sfârșitul vieții”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

 

De altlfe, Maia Sandu a precizat că-l va da pe Șor „în judecată pentru defăimare”. Ilan Şor a fost condamnat, în 2017, la șapte ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. În prezent, dosarul său este plimbat între instanțe pentru apelul acestei sentințe. 

Lasă un comentariu