Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pavel Filip: Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în parcursul european

Pavel Filip: Republica Moldova mizează pe sprijinul Finlandei în parcursul european Recomandat

14 Iunie 2018 - 

Premierul Pavel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Timo Soini, au avut astăzi un schimb de opinii asupra cooperării bilaterale, relației țării noastre cu UE, derulării procesului de reforme din Republica Moldova și a securității în regiune.

Pavel Filip a apreciat dialogul politic dintre cele două state și a menționat că își dorește o aprofundare a relațiilor bilaterale. Prim-ministrul a relatat despre principalele reforme implementate în țara noastră, accentuând că activitatea Executivului are la bază Acordul de Asociere cu UE și obiectivul principal este asigurarea ireversibilității parcursului european.

În context, Pavel Filip a relevat că mizează pe sprijinul Finlandei în perioada exercitării de către aceasta a președinției Consiliului UE, în al doilea semestrul al anului 2019, pentru oferirea unei perspective mai clare în relațiile cu UE.

Șeful diplomației finlandeze a felicitat Executivul pentru amplul proces de reforme pe care îl derulează. „Nu sunt schimbări uşoare, se lucrează mult pentru a oferi stabilitate și predictibilitate, ceea ce într-un final va crea condiții mai avantajoase și pentru investitorii străini”, a spus Timo Soini.

În altă ordine de idei, interlocutorii s-au referit la ultimele evoluții pe dimensiunea transnistreană. Șeful Executivului a apreciat drept semnificativ sprijinul oferit de Finlanda în soluționarea diferendului transnistrean. 

„Un subiect prioritar este retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Fără prezența militară străină va fi  mult mai ușor de rezolvat acest conflict”, a subliniat premierul.

 

 

 

 

Lasă un comentariu