Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PROTEST la MAI și Primărie. Zeci de oameni au scandat „Jos dictatura! Apărați poporul, nu uzurpatorul”

PROTEST la MAI și Primărie. Zeci de oameni au scandat „Jos dictatura! Apărați poporul, nu uzurpatorul”

09 Iulie 2018 - 

„Apărați poporul, nu uzurpatorul” și „Jos dictatura” au scandat membrii Mișcării de Rezistență Națională ACUM în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în cadrul unui flashmob organizat la primele ore ale dimineții. După acțiunea de la MAI, manifestanții au mers și la Primărie, unde au cerut anularea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus și demisia viceprimarilor Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu, transmite IPN.

 

Primarul ales nevalidat, Andrei Năstase, lider al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a spus că manifestarea a fost organizată la MAI pentru a le spune reprezentanților forțelor de ordine că trebuie să fie alături de cetățeni dar nu să apere în timpul protestelor proprietățile liderului PDM, Vlad Phatohniuc și sediul PDM. „Vom continua aceste activități pentru a transmite polițiștilor noștri că e timpul să nu mai apere dictatorul, ci să apere poporul. Să nu mai apere un uzurpator care se vrea dictator”, a spus Andrei Năstase.

„Vă rugăm să fiți pe fir, să ne citiți, să ne auziți pentru că o să facem anunțuri în următoarele zile despre activitățile noastre în continuare pentru că e important să luptăm până la capăt, să ne apărăm drepturile. Suntem încurajați să continuăm să ne cerem drepturile”, a declarat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Anatolie Postică, șeful Serviciului protecție internă și anticorupție din cadrul MAI, a spus că polițiștii sunt la datorie de fiecare dată atunci când sunt solicitați pentru a asigura ordinea publică. „Noi nu vom îngrădi niciodată dreptul cetățeanului la protest, la expunerea opiniei. Însă, angajatul MAI este la datorie. El este obligat să asigure ordinea publică și trebuie să o facă indiferent cine este la puterea politică”, a spus Anatolie Postică.

După acțiunea din fața Ministerului Afacerilor Interne, manifestanții s-au îndreptat către Primărie, unde au cerut demisia viceprimarilor Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, deoarece ar promova în Chișinău interesele liderului PDM, Vlad Plahotniuc. După acțiunea de protest, la Primărie a fost înregistrată o cerere din partea a 70 de locuitori ai capitalei care au cerut sistarea lucrărilor de construcție a blocului locativ în locul cinematografului Gaudeamus.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM s-a creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.

Lasă un comentariu