Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Ambasadorii chemați la Chișinău pentru trasarea unor noi obiective de politică externă. Ce le-a spus Ulianovschi

VIDEO// Ambasadorii chemați la Chișinău pentru trasarea unor noi obiective de politică externă. Ce le-a spus Ulianovschi Recomandat

09 Iulie 2018 - 

Circa 40 de diplomaţi participă, începând de luni, la reuniunea ambasadorilor R. Moldova de la Chișinău. Evenimentul va dura trei zile şi are drept scop examinarea chestiunilor legate de activitatea misiunilor diplomatice şi sporirii eficienţei acestora, potrivit Moldpres.

Media

video credit: Realitatea.md

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a trecut în revistă realizările diplomaţiei din ultimul an şi a trasat priorităţile pentru viitor.

“Diplomaţia trebuie să menţină viu interesul pentru R. Moldova şi să lucreze pentru ca ţării noastre să i se recunoască parcursul european. Ambasadorii trebuie să depună efort pentru a schimba percepţia despre Moldova, cunoscută ca un stat ex-sovietic. Este necesară şi creşterea prezenţei diplomatice a ţării noastre pe mapamond. R. Moldova trebuie să aibă cel puţin câte o ambasadă pe fiecare continent”, a declarat Ulianovschi.

El a adăugat că în prezent se discută deschiderea de noi ambasade în Argentina, Gana şi India. “Prezenţa diplomatică a R. Moldova în aceste ţări ar asigura un suport mai mare în forurile internaţionale“, a spus Ulianovschi.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău a îndemnat ambasadorii să coopereze mai mult cu reprezentanţii mass-media şi a specificat că imaginea ţării noastre ar trebui promovată mai intens inclusiv pe reţelele de socializare. El a specificat că diplomaţii nu trebuie să uite şi de promovarea produselor moldoveneşti.

 

În cadrul reuniunii vor fi examinate şi chestiuni legate de evoluţia situaţiei internaţionale din ultima perioadă, în particular sfidările şi ameninţările la adresa securităţii internaţionale. O prioritate la ordinea zilei o constituie şi problemele cu care se confruntă diaspora, modalităţile de a oferi protecţie socială cetăţenilor moldoveni aflaţi temporar la muncă peste hotare.

Lasă un comentariu