Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Maia Sandu: „Acțiunile iresponsabile ale guvernării îndepărtează Republica Moldova de UE”

VIDEO// Maia Sandu: „Acțiunile iresponsabile ale guvernării îndepărtează Republica Moldova de UE” Recomandat

09 Iulie 2018 - 

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat luni în cadrul unei conferințe de presă că deciziile abuzive ale justiției prin care alegerile din Chișinău au fost invalidate au determinat această situație pentru R. Moldova în care s-a constatat de la Bruxelles o stare a de fapt incompatibilă cu valorile democratice.

Media

Câteva din falsurile pe care le-am auzit după întâlnirile pe care aceștia le-au avut cu reprezentanții instituțiilor europene erau că e problemă de lege, că legea în Republica Moldova nu permite chemarea la vot fără să se indice pentru cine să se voteze, ceea ce nu este adevărat. De asemenea, au fost comunicate informații eronate, precum că Andrei Năstase a recunoscut în ședința judecății că ar fi comis aceste încălcări. Deci, noi a trebuit să venim cu probe și dovezi ca să spunem care a fost adevărul”, a notat Maia Sandu.

Ea a mai precizat că, cu excepția câtorva deputați din Partidul Social Democrat din România, nimeni nu crede în independența justiției din Republica Moldova, iar pentru toată lumea este clar că decizia de invalidare a alegerilor este una motivată politic, relatează IPN.

Referindu-se la rezoluția adoptată în Parlamentul European, Maia Sandu a declarat că aceasta este una foarte dură și care reprezintă un lucru foarte prost pentru Republica Moldova, pentru că „acțiunile iresponsabile ale guvernării îndepărtează Republica Moldova de Uniunea Europeană”. „În loc să-și asume consecințele deciziilor proaste pe care le-a luat, regimul a declanșat un adevărat război împotriva instituțiilor europene și dă vina atât pe ele, cât și pe opoziție. Am aflat din declarațiile reprezentanților regimului că UE este de vină pentru faptul că justiția nu funcționează așa cum ar trebui. Am mai aflat că opoziția poartă vina pentru toate lucrurile care s-au întâmplat și noi ne întrebăm – de când opoziția este responsabilă de implementarea reformelor în justiție sau poate opoziția este de vină că a îndrăznit să participe la alegerile din Chișinău?”, se întreabă politiciana.

 

Maia Sandu a mai spus că printre subiectele abordate a fost și modificarea sistemului electoral în unul mixt, iar oficialii europeni au revenit la cererea lor, susținută de recomandările Comisiei de la Veneția – să se revină la sistemul proporțional. Lidera PAS a mai spus că atacurile la adresa UE nu ajută nici autoritățile, nici cetățenii. „Cu cât mai departe ne duce acest regim de Uniunea European㸠cu atât mai greu ne va fi să revenim”, a mai spus Maia Sandu.

Lasă un comentariu