Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Candu trasează directive ambasadorilor cum că R. Moldova va continua pe calea europeană

Candu trasează directive ambasadorilor cum că R. Moldova va continua pe calea europeană Recomandat

11 Iulie 2018 - 

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a dat asigurări, miercuri, la întâlnire cu diplomații moldoveni strânși în aceste zile la reuniune la Chișinău, că integrarea europeană și respectarea angajamentelor cu Bruxelles rămân prioritatea legislativului.

Acesta s-a referit la activitățile agendei Consiliului parlamentar pentru integrare europeană în realizarea Foii de parcurs privind agenda de reforme demarate și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2018.

El a enumerat prioritățile printre care se află evoluțiile din sectorul financiar-bancar, pachetele de legi privind reforma sistemului judecătoresc, lupta împotriva corupției, pachetul de integritate, actele legislative din domeniul energetic, mediul de afaceri etc.

 

Alte subiecte abordate de speaker s-au referit la reintegrarea țării, dialogul existent cu Adunarea Populară a Găgăuziei, relațiile cu țările vecine Ucraina, România, dar și Federația Rusă. De asemenea, Andrian Candu a informat despre lansarea cooperării regionale cu Georgia și Ucraina, relațiile cu partenerii de dezvoltare – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și UE.

La final, președintele Parlamentului a îndemnat ambasadorii să organizeze pentru cetățenii din diasporă „un scrutin electoral parlamentar democratic, liber și corect”. 

Lasă un comentariu