Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Mișcarea lui Andrei Năstase prin care încearcă răsturnarea verdictului inițial de invalidare a alegerilor

Mișcarea lui Andrei Năstase prin care încearcă răsturnarea verdictului inițial de invalidare a alegerilor Recomandat

11 Iulie 2018 - 

Reprezentantul legal al primarului nevalidat Andrei Năstase, Dumitru Pavel, a depus, miercuri, la Curtea Supremă de Justiție, o cerere de revizuire a deciziei prin care au fost anulate alegerile locale noi desfășurate în municipiul Chișinău.

Cererea a fost depusă deoarece în dosarul electoral au apărut circumstanțe noi, relatează IPN.

Dumitru Pavel, reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, a transmis presei o notă informativă potrivit căreia, s-a depistat că la judecarea cererii de recuzare a completului de judecători Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu era în drept să dețină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent și a judecat atât cererea de recuzare, cât și alte cauze.

Potrivit lui Dumitru Pavel, temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, având în vedere că despre aceasta s-a aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție prin care recursul depus a fost declarat inadmisibil.

Reprezentantul legal al lui Andrei Năstase, atenționează că într-un caz similar Republica Moldova deja a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), constatările Curții expuse în acea hotărâre fiind valabile și în prezenta cauză. Astfel, se optează pentru rejudecarea cauzei și pronunțarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chișinău.

 

 

Lasă un comentariu