Evenimentul zilei

Vi04262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIZITĂ la terenurile libere de la Dubăsari, negociate cu regimul separatist de la Tiraspol

VIZITĂ la terenurile libere de la Dubăsari, negociate cu regimul separatist de la Tiraspol

03 August 2018 - 

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut, joi, o întrevedere cuadministrația publică locală, angajații instituțiilor de învățământ, agenți economici şi proprietari ai terenurilor agricole din satele Cocieri şi Molovata Nouă din raionul Dubăsari, după ce la 1 august 2018 a fost restabilit accesul la terenurile agricole din raionul Dubăsari, în conformitate cu negocierile purtate cu Tiraspolul.

Accesul fermierilor la terenurile agricole reprezintă unul dintre obiectivele agendei de lucru pentru anul 2018, în care Guvernul, cu eforturi substanțiale a venit în soluționarea unei probleme vechi și sensibile. Acest subiect va fi în continuare în proces de monitorizare pentru a permite un acces pe bază permanentă și nestingherit”, a declarat Cristina Lesnic.

În cadrul întrunirii oficialul a vorbit și despre planurile fermierilor referitor la terenurile agricole, recepționarea compensațiilor, problemele stringente cu care se confruntă sătenii: reparația drumurilor, extinderea sistemului de iluminare stradală, situația privind bacul care circulă în această regiune.

Totodată, luând în considerare că localitățile Cocieri şi Molovata Nouă sunt amplasate în perimetrul Zonei de Securitate, discuțiile au fost axate pe subiectele referitoare la nivelul de implementare a proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării.

Oficialul a mai întreprins o vizită la grădinițele de copii, Casa de Cultură, Școala de Arte şi Piața comercială din satele vizate.

Cristina Lesnic a mai menționat și despre importanța conlucrării în vederea prestării unor servicii de calitate pentru cetățeni și identificării în comun a soluțiilor durabile la problemele existente în comunitate.

 

 

Este de menționat că discuțiile au avut un caracter deschis, cu adresarea întrebărilor concrete și înaintarea propunerilor ce vizează îmbunătățirea calității vieții în regiune.

Lasă un comentariu