Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică CE plan are Filip să combată corupția din R Moldova și ce strategie a facut pentru viitor

CE plan are Filip să combată corupția din R Moldova și ce strategie a facut pentru viitor Recomandat

04 August 2018 - 

Premierul Pavel Filip a declarat, vineri, la ședința de lucru a Grupului de monitorizare 2 a Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție 2017-2020, că fenomenul corupției nu poate fi combătut decât printr-un efort conjugat.

Filip a menționat că punerea în aplicare a Strategiei este esențială pentru eliminarea corupției. Reieșind din acest obiectiv, în ultimii doi ani, Republica Moldova a adoptat un cadru legal comprehensiv în domeniul prevenirii și combaterii corupției. Totodată, sunt funcționale și instituțiile independente: Centrul Național Anticorupție, Autoritatea Națională de Integritate, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Eficienţa funcționării acestor instituții, dar și punerea în aplicare a cadrului legal ține de efortul nostru comun, de voința noastră. Putem să obținem rezultate doar atunci când ne vom implica cu toții, fiecare instituție în parte nu poate schimba lucrurile”, a spus Pavel Filip.

Strategia Națională de Integritate și Anticorupție 2017-2020 a fost adoptată la 30 martie 2017 și a fost elaborată cu sprijinul experților naționali și internaționali, a societății civile, dar și a partenerilor de dezvoltare. Un aport important în acest proces l-a avut Consilierul de rang înalt în domeniul anticorupție din partea Uniunii Europene, Pawel Wojtunik.

Cu toate acestea, topurile de profil dau R. Moldova drept cea mai coruptă țară din Europa, inclusiv în cadrul aparatului de stat.  

Lasă un comentariu