Evenimentul zilei

Vi04262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică FMI avertizează Guvernul să se abțină de la „pomeni electorale” în perioada următoare

FMI avertizează Guvernul să se abțină de la „pomeni electorale” în perioada următoare Recomandat

06 August 2018 - 
Reprezentantul FMI pentru Moldova, Volodimir Tulin și premierul Pavel Filip Reprezentantul FMI pentru Moldova, Volodimir Tulin și premierul Pavel Filip

Deși R. Moldova i s-au sistat o serie de fonduri de la parteneri occidentali pe motiv de lipsă de reforme, FMI-ul a avertizat la rândul său că este nevoie de o mai bună administrare a fondurilor, după ce guvernul a anunțat măriri de salarii și amnistii fiscal în ultima perioadă premergătoare alegerilor parlamentare.

Într-un interviu pentru agenția Infotag, Reprezentantul Fondului Monetar în R. Moldova, Volodimir Tulin, a declarat că Guvernul a conlucrat cu FMI și s-au făcut progrese, dar că încă la punctul în care se poate considera că progresul obţinut este ireversibil.

„Este important ca autorităţile să promoveze în continuare politici prudente şi să asigure avansarea reformelor pe parcursul duratei programului. De exemplu, este esenţial ca în perioada preelectorală autorităţile să se abţină de la cheltuielile bugetare neprevăzute”, a subliniat reprezentantul Fondului Monetar Internațional.

Reprezentantul FMI a mai menționat că programul curent al Fondului pentru R. Moldova prevede reforme de durată, care pot fi realizate doar prin eforturi serioase şi care sunt, în esenţa lor, dificile și se bazează pe angajamente şi obiective care nu pot fi deloc uşoare.

 

Cu toate acestea, oficialul FMI a apreciat progresele în ceea ce privește depolitizarea activității BNM, fapt ce a condus la sporirea încrederii.

Lasă un comentariu