Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Candu a făcut aunțul: când începe construcția la gazoductul Ungheni-Chișinău

VIDEO// Candu a făcut aunțul: când începe construcția la gazoductul Ungheni-Chișinău Recomandat

08 August 2018 - 

Construcția gazoductului Iași-Chișinău pe tronsonul Ungheni-Chișinău va începe în această lună, undeva în jurul datei legate Ziua Independenței, 27 august, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

Media

Potrivit lui Candu, un alt proiect ce vizează interconexiunea electrică a R.Moldova cu UE, inclusiv cu România, este pregătit pentru implementare.

În acest sens a fost luat un împrumut și au fost obținute mai multe granturi de la finanțatori. Ar fi vorba de mai mult de 250 de milioane de euro, a declarat Andrian Candu, citat de IPN.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că Republica Moldova este foarte aproape de îndeplinirea condițiilor și pentru a doua tranșă de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Autoritățile urmează să invite o misiune de evaluare de la Bruxelles care ar urma să monitorizeze gradul de implementare a reformelor, iar ulterior să decidă alocarea sau nu a celei de-a doua tranșe, a declarat Andrian Candu.

 

 

Lasă un comentariu