Evenimentul zilei

Joi04182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică DODON mai că include R. Moldova în Federația Rusă ca nou subiect. VEZI ce a afirmat la prima sa întâlnire cu noul ambasador al Rusiei la Chișinău

DODON mai că include R. Moldova în Federația Rusă ca nou subiect. VEZI ce a afirmat la prima sa întâlnire cu noul ambasador al Rusiei la Chișinău

08 August 2018 - 

Președintele prorus Igor Dodon s-a arătat extrem de încântat de noul ambasador al Rusiei în Republica Moldova și a vorbit despre naturalețea relației bilaterale dintre cele două țări.

Avem multe lucruri în comun. Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir pînă în prezent, o Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sînt exportate pe piaţa rusă) şi, sînt convins că avem şi un viitor comun. De asemenea, avem aceeași religie - Biserica Ortodoxă din Moldova este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

El s-a declarat convins că toate acțiunile politice ale sale și ale PSRM în prag de campanie electorală, precum Congresul Mondial al Familiilor sau vizitele sale în Rusia, vor contribui „la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă”. 

Lasă un comentariu