Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică După PATRU luni de cercetări CEC a decis că PD și-a finanțat în mod legal campania electorală

După PATRU luni de cercetări CEC a decis că PD și-a finanțat în mod legal campania electorală

09 August 2018 - 

Lidera PAS, Maia Sandu, a anunțat joi pe pagina sa de Facebook că a primit, după patru luni de la sesizare, un răspuns de la CEC în care a fost anunțată că instituția nu a găsit abateri de la lege, în ceea ce privește presupuse semnături false în drepturi unor donații către Partidul Democrat.

"PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi. În aprilie am cerut Comisiei Electorale Centrale să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care NU le-au făcut în realitate. După o “investigație“ care a durat tocmai 4 luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat (!) a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?", a scris lidera PAS pe Facebook.

PAS a cerut CEC-ului să verifice și documentele contabile ale partidului.

"Potrivit răspunsului PDM, raportul financiar pentru anul 2017 a fost depus la Comisie în strictă corespundere cu prevederile legale, acesta fiind public. În opinia PDM, toate donațiile și cotizațiile se încaseză în corespundere cu prevederile statutare, personal de la depunători, cu eliberarea dispozițiilor de încasare, declarației privind donația în numerar și celei privind acceptarea mijloacelor financiare.

 

[...] PDM susține că este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că în adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecție în privința unor presupuse donații sau cotizații fictive", a răspuns CEC-ul la solicitarea PAS.  

Lasă un comentariu