Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică VIDEO// Românii se strâng în centrul Bucureștiului pentru un miting antiguvernamental de amploare

VIDEO// Românii se strâng în centrul Bucureștiului pentru un miting antiguvernamental de amploare Recomandat

10 August 2018 - 

Românii din afara granițelor călătoresc, vineri, spre București din întreaga țară pentru a participa la un miting anti-guvernamental în masă, în ciuda controverselor legate de lipsa unui organizator oficial și de autorizarea administrației municipale, relatează Balkan Insight.

Media

video credit: Digi24

Astfel, mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piaţa Victoriei din Capitală. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii.

Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, relatează News.ro.

Jandarmeria a făcut un apel către cei care participă la mitingul de astăzi să protesteze paşnic şi a anunţat că nu vor fi tolerate actele de violenţă. Legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice prevede amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei pentru mai multe abateri.  

Lasă un comentariu