Evenimentul zilei

Lun04222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ce crede noul președinte al PLDM, Tudor Deliu, despre formațiunea politică pe care o conduce și despre unirea celor două maluri ale Prutului?

Ce crede noul președinte al PLDM, Tudor Deliu, despre formațiunea politică pe care o conduce și despre unirea celor două maluri ale Prutului? Recomandat

14 Septembrie 2018 - 

PLDM își propune să adune sub semnul său toate persoanele care împart ideea unionistă. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de către noul președinte Tudor Deliu. Acesta a subliniat că formațiunea a adoptat și un amendament politic la subiectul Unirii Republicii Moldova cu România.

„Dezideratul Unirii se discută de mult timp. Noi rămâne un partid pro-european. Partidul nostru a introdus acest amendament în programul politic, deoarece în PLDM trebuie să se regăsească persoanele care simt și gândesc românește și pot să implementeze proiecte de reunire a malurilor de Prut. Astăzi în PLDM majoritatea sunt unioniști”, a declarat Tudor Deliu.

De cealaltă parte, analistul politic Vlad Țurcanu susține că decizia Partidului Liberal Democrat ar fi avut mai mult impact dacă ar fi fost luată pe vremea când formațiunea avea mai multă reprezentanță în Legislativ.

„PLDM ar fi fost mai bine să introducă acest deziderat pe vremea când avea 33 de deputați în Parlament. Acum Unionismul este un colac de salvare, un scop care decurge din așteptările cetățenilor, și politicienii prin definiție trebuie să fie sensibili la energiile care vin din electorat. PLDM a avut nevoie de noi capete de retorică pentru a ajunge la inimile electorilor. Va fi greu să se facă acest transfer de la unn program eminamente statalist, în sensul bun al cuvântului, către ideea de unire. Mai ales că trebuia ca pentru a fi credibil să ai și anumite activități care să te recomande. Liderii locali optează pentru un asmenea deziderat pentru că au înțeles că astfel pot primi finanțări din partea României, într-o perioadă în care Guvernul a tăiat toate finanțările, în anul 2016, spre exemplu”, a explicat Țurcanu.

În replică, Tudor Deliu a ținut să precizeze că formațiunea pe care o conduce va găsi opțiunile favorabile reunirii celor două maluri de Prut.

„PLDM rămâne a fi un partid european, dar în același timp PLDM este casa unde unioniștii pot să se adune. Vom găsi o altă cale pentru a rezolva acest deziderat. Avem multe partide care strigă în piață că vor unirea, dar nu se face nimic practic. Noi vom veni cu niște obiective clare”, a conchis politicianul.

Lasă un comentariu