Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Igor Dodon;"Incalcarea Constitutiei este atunci cand transformi Curtea Constitutionala in filiala de partid."

Igor Dodon;"Incalcarea Constitutiei este atunci cand transformi Curtea Constitutionala in filiala de partid."

20 Septembrie 2018 - 

Asta a declarat Igor Dodon dupa ce Pavel Filip a spus ca se va adresa Curtii Constitutionale pentru a depasi blocajul creat de Igor Dodon, prin refuzul de a numi ministrii desemnati de PD.

Igor DODON, PRESEDINTE: "Domnul Prim-Ministru Filip are miniştri care nu pot lucra eficient şi apoi încearcă să pună în locul lor alţii şi mai incompetenţi. Aceasta e o problemă cronică a guvernărilor eurounioniste şi premierul nu trebuie să dea vina pe Preşedinţie pentru eşecurile şi politica de cadre proastă a Executivului.
Populism este atunci cînd îţi aminteşti de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. Iar încălcarea Constituţiei este atunci cînd uzurpezi puterea şi transformi Curtea Constituţională în filială de partid.
Colaborarea dintre instituţiile statului presupune dialog, nu forţarea şefului statului să accepte persoane necalitative în funcţii înalte. Dacă-i vor atît de mult, să şi-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o.
Eu nu voi accepta şantaje şi ultimatumuri din partea majorităţii parlamentare, care foloseşte instituţiile puterii ca instrument de presiune. Nu-mi schimb opinia odată luată şi nu voi ceda presiunilor.
Nu a rămas mult timp şi lucrurile în această ţară se vor schimba cardinal, după alegeri. Pînă atunci, încercarea eurounioniştilor de a guverna şi de a schimonosi democraţia continuă."

Lasă un comentariu