Evenimentul zilei

Lun05272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova au criticat implicarea Rusiei în alimentarea conflictelor teritoriale

Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova au criticat implicarea Rusiei în alimentarea conflictelor teritoriale Recomandat

28 Septembrie 2018 - 

Statele membre ale GUAM – Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova trebuie să-și unească eforturile și să-și coordoneze mai bine pozițiile pentru a-și apăra integritatea teritorială, au declarat astăzi la Chișinău reprezentanții celor patru țări, reuniți în sesiunea Adunării Parlamentare a organizației.

Delegații au criticat implicarea Rusiei în alimentarea conflictelor teritoriale și chiar agresiuni militare, în special în Georgia și Ucraina.
Discuțiile în carul reuniunii se vor axa pe securitatea informațională în regiune, precum și pe interacțiunea în cadrul organizațiilor internaționale.
Republica Moldova deține în acest an Președinția GUAM. Organizația a fost înființată în 2006 și are drept scop dezvoltarea cooperării între state prin consolidarea stabilității și securității comune în spațiul european.

Lasă un comentariu