Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pavel FILIP, discuție tăioasă cu comisarul UE pentru Extindere Johannes Hahn la New York. CE i-a înmânat oficialul de la Bruxelles

Pavel FILIP, discuție tăioasă cu comisarul UE pentru Extindere Johannes Hahn la New York. CE i-a înmânat oficialul de la Bruxelles Recomandat

01 Octombrie 2018 - 

Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere Johannes Hahn i-a înmânat sâmbătă, la New York, premierului Pavel Filip o listă cu acțiuni imediate pe care Chișinăul ar trebui să le implementeze. 

Oficialul european a scris pe contul său de Twitter că, „în cadrul unei discuții sincere cu Pavel Filip”, a exprimat îngrijorări serioase din partea Comisiei Europene și a statelor membre ale Uniunii Europene, în legătură cu ”situația statului de drept și regresul democratic al R.Moldova”. 

Lista înmânată lui Filip vine pe fondul în care Uniunea Europeană a suspendat, în iulie 2018, finanțarea macro-bugetară a Republicii Moldova, în urma invalidării alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, dar și altor probleme din trecut. 

Pe de altă parte, Filip i-a spus lui Johannes Hahn că integrarea europeană rămâne unicul plan sustenabil de dezvoltare a Republicii Moldova, în pofida speculaţiilor privind vectorul politic al ţării. 

Filip a mai adăugat că Guvernul va asigura toate condițiile necesare, astfel încât alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie libere, corecte și transparente. 

Lasă un comentariu