Evenimentul zilei

Dum05192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Veaceslav Platon: Plahotniuc și Șor sunt beneficiarii finali ai creditelor BEM

Veaceslav Platon: Plahotniuc și Șor sunt beneficiarii finali ai creditelor BEM Recomandat

02 Octombrie 2018 - 

Afaceristul Veaceslav Platon, condamnat în Republica Moldova la 18 ani de închisoare pentru implicare în frauda bancară a declarat într-un interviu pentru RISE Moldova că beneficiarii finali ai creditelor de la Banca de Economie (BEM) au fost Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

Întrebat despre beneficiarul final al creditelor de BEM, Platon afirmă că au publicat nenumărate informații referitoare la acest subiect. Mai mult, acesta declară că nimeni nu se autosesizează.
„Noi am publicat pe internet o groază de informații la acest subiect, acolo totul este rugumat de mii de ori. Constat că anume această trăsătură reprezintă un specific național al Republicii Moldova – nimeni nu vrea să citească, tuturor le este lene să pătrundă în esență. Anume de acest fapt și profită Plahotniuc. Nici măcar judecătorii nu citesc materialele din cadrul proceselor penale și puțin ce înțeleg din deciziile pe care ei înșiși le pronunță”, declară Veaceslav Platon.
„Repet încă o dată: beneficiarii finali ai tuturor creditelor BEM au fost Plahotniuc și Șor. Ai tuturor creditelor, fără excepție. Și acestea nu sunt declarații goale, de genul celor pe care doar procuratura Moldovei își permite să le facă. În susținerea acestor declarații există probe documentare concrete”, reiterează Platon.

Lasă un comentariu