Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Mișcarea de Rezistență organizează, joi dimineață, protest în fața Parlamentului pentru „furtul miliardului”

Mișcarea de Rezistență organizează, joi dimineață, protest în fața Parlamentului pentru „furtul miliardului” Recomandat

03 Octombrie 2018 - 

Mișcarea de Rezistență - ACUM organizează joi o acțiune publică în fața Parlamentului, în contextul audierilor cu privire la furtul miliardului din sistem bancar moldovenesc. Acțiunea cu genericul „Unde sunt hoții de miliarde?” este anunțată pentru orele08:30 dimineața.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că printre prioritățile acestei sesiuni parlamentare vor fi și audieri în Parlament în vederea rezolvării acestui caz.

„În fiecare zi, tu plătești pentru că ei au furat 1 miliard. Iar nimeni până acum nu a fost pedepsit și niciun bănuț nu a fost recuperat”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Mișcării de Rezistență ACUM.

Nu numai partidele de opoziție și PLDM, dar și activișii și liderii din societatea civilă, au cerut investigarea beneficiarilor furtului miliardului, publicarea Raportului Kroll 2 și votarea Legii Magnițki în Parlament.

Mișcarea de Rezistență ACUM a anunțat că va înainta o petiție către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a celor care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului. Până în prezent, petiția a fost semnată de aproape 11.000 de persoane, obiectivul autorilor fiind colectarea a 50.000 de semnături.

 

Principalul suspect, deja condamnat într-o primă instanță la șapte ani și jumătate de închisoare, Ilan Șor, este în campanie elecorală iar Partidul Șor pe care îl conduce și-a propus accederea în parlament la alegerile parlamentare programate pentru 24 februarie 2019.

Lasă un comentariu