Evenimentul zilei

Mie12192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Maia Sandu cere Procuraturii Generale începerea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Maia Sandu cere Procuraturii Generale începerea urmăririi penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc Recomandat

04 Octombrie 2018 - 

Lidera PAS a depus o sesizare la Procuratura Generală prin care cere pornirii urmării penale pe numele lui Vladimir Plahotniuc pentru fals în declarați și pentru spălare de bani. La baza sesizării stă investigația RISE care a dezvăluit că Plahotniuc ar fi proprietarul a patru vile din afara țării care ar costa în jur de 30 de milioane de euro.

„Din investigația RISE Moldova ”Paradisul Oligarhului”, am aflat că Plahotniuc nu și-a declarat cel puțin 4 vile de lux pe care le deține în Europa prin intermediul unor interpuși. Acest lucru reprezintă o încălcare a legii, deoarece Plahotniuc era obligat să declare toate bunurile și proprietățile pe care le deținea în perioada 2008-2015. Din aceeași investigație, am aflat că vila din Geneva (de 31,5 milioane de franci elvețieni) a fost procurată la puțin timp după ce OTIV Prime Holding – o companie olandeză conectată la Plahotniuc – și-a vândut o parte din afacerile pe care le deținea în Moldova lui Iuri Kontievski, omul de încredere al condamnatului penal Veaceslav Platon, iar banii folosiți la cumpărarea OTIV Prime Holding provin din conturile Westburn Enterprises (firmă implicată în operațiunea de spălare a sumei de 22 de miliarde de dolari cunoscută drept Laundromatul rusesc). Întrebarea legitimă este dacă toată această operațiune se încadrează în infracțiunea de spălare de bani”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Citiți aici sesizarea depusă:

https://drive.google.com/file/d/19nSjhA_bTGQzamYqtpgb57QBtEdVsalS/view?ths=true

Lasă un comentariu