Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică SUPĂRAT SUNT DOAMNE, SUPĂRAT! Comuniștii cer CEC-ului să penalizeze partidele care au început campania electorală mai devreme. Partidele vizate de PCRM sunt: PSRM, PD și partidul Șor

SUPĂRAT SUNT DOAMNE, SUPĂRAT! Comuniștii cer CEC-ului să penalizeze partidele care au început campania electorală mai devreme. Partidele vizate de PCRM sunt: PSRM, PD și partidul Șor

04 Octombrie 2018 - 

Partidul Comuniștilor a expediat o scrisoare deschisă către Comisia Electorală Centrală, prin care îs solicita să verifice acțiunile mai multor partide politice, care au început campania electorală cu mult înainte de prevederile prevăzute de lege, pentru a fi trase la răspundere și penalizate în conformitate cu legislația în vigoare. Aceștia se referă în special la Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Partidul Sor.

PCRM-ul face referire la articolul 46 din Codul Electoral care prevede că organizarea și efectuarea alegerilor parlamentare se petrece cu cel puțin 60 de zile înainte de ziua alegerilor, ce revine la sfârșitul lunii decembrie curent, iar agitația electorală cu 30 de zile înainte de alegeri, ce revine la sfârșitul lunii ianuarie 2019.

Aceștia susțin că partidele politice nominalizate au început deja procesul de înaintare prealabilă a candidaților pe circumscripțiile uninominale, fapt ce încalcă flagrant legislația în vigoare. Solicitat de TV8, șeful serviciului de presă al CEC, Corneliu Păsat ne-a spus că au recepționat scrisoarea și că vor veni un un răspuns în termen proxim. De menționat că, PSRM și-a desemnat până n prezent 15 candidați pe circumscripțiile electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Lasă un comentariu