Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Andrei Năstase a declarat că a încurajat pe toată lumea să participe la referendumul pentru familie

Andrei Năstase a declarat că a încurajat pe toată lumea să participe la referendumul pentru familie

06 Octombrie 2018 - 

Andrei Năstase, Președintele Partidului Politic Demnitate și Adevăr susține că îndemnul său personal, dar și al colegilor săi de partid pentru membrii PPDA este de a participa la referendumul care are loc în România și care prevede modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

„Pentru că referednumul este un exercițiu democratic, partidul nostru a pledat în permanență pentru valorificarea responsabilă a acestuia și a încurajat toată lumea să participe la acest referendum, indiferent unde se petrece acesta, pentru că mulți dintre noi avem și cetățenia R. Moldova și cetățenia României.
Dar până la urmă fiecare membru al PPDA decide cum procedează. Nu avem o directivă anume. Să nu uităm că Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) este membru al Partidului Popular European (PPE), care după cum știți, are printre piloni și cel legat de familie. Reiterez că nu avem o directivă de partid chiar dacă valorile popular europene, la care noi am aderat se bazează pe familia armonioasă, model pe care noi l-am preluat. Suntem cât se poate de toleranți cu toată lumea”, a declarat Andrei Năstase.
Amintim că acum două zile, liderul PAS, Maia Sandu a declarat că nu va participa la referendumul pentru familie care are loc în acest weekend în România. Ea consideră că aceasta este o temă falsă, inventată de Guvernul de la București cu scopul de a distrage atenția oamenilor de la alte abuzuri care se comit.
Ținem să precizăm că inclusiv Ludovic Orban - președintele PNL (partidul din România cu care PAS are semnat un acord de parteneriat la fel ca și PPDA), a declarat că va merge la Referendum și va vota pentru familia tradițională formată între un bărbat și o femeie. Singurul partid din România care boicotează scrutinul este USR-ul - formațiune cunoscută ca susținătoare a drepturilor comunității LGBT.
Referendumul pentru familie va avea loc în perioada 6-7 octombrie și presupune modificarea articolului 48, alin. 1 din Constituția României. Zilele acestea Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre organizarea procesului de votare pentru cetățenii români care se află în R.Moldova și vor să participe la referendum. Pentru aceștia vor fi deschide 35 de secții de votare. 

Lasă un comentariu