Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică PREMIERĂ. R.Moldova are un atașat militar în SUA. Vezi cine e

PREMIERĂ. R.Moldova are un atașat militar în SUA. Vezi cine e Recomandat

08 Octombrie 2018 - 

Republica Moldova are, în premieră, un ataşat militar în SUA. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău, decizia a fost luată în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

Colonelul Vitalie Micov va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două ţări, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale SUA.

În cadrul ceromeniei de detașare, ministrul Eugen Sturza a menţionat că SUA rămân  un partener strategic pentru Republica Moldova, iar consolidarea relaţiei de cooperare pe segment militar reprezintă o prioritate pentru mandatul său în fruntea Ministerului Apărării.

„Experienţa vastă pe care aţi acumulat-o în structurile de comandă ale Armatei Naţionale şi studiile pe care le aveţi, inclusiv în SUA, vă vor ajuta să instituiţi o comunicare eficientă cu partenerii americani, comunicare care se va materializa prin proiecte şi iniţiative noi benefice pentru ambele armate”, i-a spus ministrul Apărării colonelului Micov.

 

Lasă un comentariu