Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Deputatul moldovean Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din cadrul forului european

Deputatul moldovean Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din cadrul forului european

10 Octombrie 2018 - 

Noua funcție vine în urma unui scrutin intern la care, pentru funcția de președinte, vacantă după demisia parlamentarului Cezar Preda, au fost înregistrați patru candidați, printre care și vicespeakerul Legislativului de la Chișinău.

Alături de Valeriu Ghilețchi, pentru funcția de președinte al Grupului PPE din cadrul APCE, au mai candidat Andreas Nick din Germania, Emanuelis Zingeris din Lituania și Aleksander Pociej din Polonia. În urma prezentării pozițiilor sale, deputații din Moldova și Lituania și-au retras candidaturile în favoarea deputatului polonez, Aleksander Pociej, care a și fost ales președintele Grupului PPE.
Ulterior, Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE, făcând parte și din Biroul Politic al celui mai influent grup politic din APCE, care numără circa 170 de membri.
Președintele Partitului Popular European, Joseph Daul, a felicitat noua conducere a Grupului PPE din cadrul APCE, menționând că aceasta este o nouă oportunitate de îndeplini misiunea Consiliului Europei, consolidând Grupul PPE în jurul valorilor europene.

Lasă un comentariu