Evenimentul zilei

Lun06012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică NATO şi Republica Moldova au atins un nou nivel

NATO şi Republica Moldova au atins un nou nivel

12 Octombrie 2018 - 

„Relaţiile dintre NATO şi Moldova cred că au atins un nou nivel, comparativ cu cele de acum trei ani. Un lucru ce nu s-a schimbat şi pe care NATO îl respectă în totalitate, pentru ţara dumneavoastră este neutralitatea militară.

Un alt lucru ce nu s-a schimbat este că totul ce facem, în procesul de cooperare este bazat pe solicitările din partea autorităţilor”, a declarat James Appathurai, adjunctul asistentului secretarului general NATO, Afaceri Politice și Politică de Securitate.
În ceea ce priveşte includerea în declaraţia finală a Summit-ului NATO a solicitării de retragere a trupelor ruseşti de pe teritoriul Moldovei,  Appathurai a declarat că Moscova trebuie să se conformeze dezideratului de respectare a suveranităţii ţării noastre.
„Ani la rând, conducerile Republicii Moldova şi-au dorit să se respecte şi să fie menţinută suveranitatea politică şi integritatea teritorială a acestei ţări. NATO întotdeauna a susţinut aceste principii şi pledează şi în continuare pentru asta. Este clar, reieşind  din acest deziderat, că autorităţile nu-şi doresc trupe militare ruse sau muniţii pe teritoriul lor”, a mai declarat James Appathurai.
Oficialul a mai menţionat că biroul de legătură NATO va fortifica şi mai mult relaţiile dintre Moldova şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, iar speculaţiile politice sunt inutile.
„Este important să le reamintim oamenilor că acest oficiu a fost deschis la solicitarea Guvernului, nu a fost propunerea sau ideea noastră. În al doilea rând, acesta are misiunea de a îndeplini cerinţele guvernării faţă de NATO. Nu venim noi cu idei pe care le impunem, dimpotrivă. Biroul are misiunea de a fortifica cooperarea noastră în mai multe domenii, precum intervenţia în situaţii de calamitate”, mai susține James Appathurai.
Urmăriţi în această seară, de la ora 21.40 un interviu amplu oferit de James Appathurai în exclusivitate postului public de televiziune Moldova 1.

Lasă un comentariu