Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Vlad Plahotniuc, anunţă o ''doctrină de stat'' pentru Republica Moldova, ''a patra cale''

Vlad Plahotniuc, anunţă o ''doctrină de stat'' pentru Republica Moldova, ''a patra cale''

22 Octombrie 2018 - 

Liderul Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, a anunţat duminică în timpul unui miting organizat de formaţiunea sa în centrul Chişinăului - în perspectiva alegerilor legislative din februarie - că PDM (de guvernare) va merge în campanie cu o nouă ''doctrină de stat'' intitulată ''Pentru Moldova'', potrivit Deschide.md şi Radio Chişinău.

Viziunea pro-Moldova este cea ''de-a patra cale'' pentru republică, după opţiunile de până acum: pro-UE, pro-Est şi Unirea cu România, a spus el, în discursul susţinut în faţa a zeci de mii de simpatizanţi democraţi.
Aceasta este viziunea pe care o va îmbrăţişa în campanie PDM şi în baza căreia îşi va construi viitorul program de guvernare, a afirmat Plahotniuc, menţionând că Republica Moldova ''nu mai poate tolera să fie obiect al geopoliticii aşa cum a fost în ultimele decenii, când toţi cui nu-i era lene ne dictau ce să facem, unde să mergem, pe cine să ascultăm, ce să visăm''. ''Moldova are dreptul la propria viziune, la propriul cuvânt în relaţiile cu cei din străinătate'', a afirmat el.
''Calea UE, cea asiatică sau unirea cu România. Fiecare din aceste viziuni a avut o oarecare susţinere. Prea mult a aşteptat (Republica) Moldova ca altcineva să-i construiască viitorul. Noi suntem siguri că moldovenii pot să-şi făurească viitorul, dar au nevoie de politicieni. Ne-am adunat aici ca să mergem împreună pe a patra calea - pe calea pro-Moldova'', a spus liderul PDM.

Lasă un comentariu