Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Angajamentele blocului ACUM: Lichidarea structurilor oligarhice, combaterea corupției mari, recuperarea miliardelor bancare.Vezi declarațiile celor doi lideri, Sandu și Năstase

Angajamentele blocului ACUM: Lichidarea structurilor oligarhice, combaterea corupției mari, recuperarea miliardelor bancare.Vezi declarațiile celor doi lideri, Sandu și Năstase Recomandat

03 Noiembrie 2018 - 

 Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat care vor fi angajamentele blocului ACUM, în cadrul căruia vor participa la următoarele parlamentare.

Formațiunile politice și societatea civilă și-au asumat cinci angajamente din domeniile-cheie ale societății: educație, medicină, justiție, economie și integrare europeană. Printre acestea se regăsesc creșterea salariului mediu, majorarea finanțării instituțiilor de învățământ, eliminarea procurorilor și judecătorilor corupți și solicitarea calității de membru al UE.

Mai jos sunt cele cinci angajamente asumate:

    1 Creșterea salariului mediu până la cel puțin 11 mii de lei pe lună și a veniturilor tuturor pensionarilor peste nivelul minim de existență
   2  Majorarea finanțării școlilor și grădinițelor precum și a salariilor din învățământ, astfel încât părinții să nu fie obligați să plătească suplimentar.
   3  Reducerea cu 25% a cheltuielilor oamenilor pentru medicamente și sporirea accesului la servicii de sănătate calitative.
   4  Eliminarea din justiție a procurorilor și judecătorilor corupți, lichidarea structurilor oligarhice și combaterea corupției mari, recuperarea miliardelor bancare, inclusiv prin confiscarea averilor ilicite.
   5  Îndeplinirea până în 2023 a tuturor condițiilor pentru slicitarea calității de membru al Uniunii Europene

Maia Sandu la prezentarea angajamentelor viitorului bloc ACUM: Vom construi o țară a încredereii și libertății
 Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr prezintă angajamentele viitorului bloc electoral ACUM. În discursul său, liderul PAS, Maia Sandu, a declarat că Republica Moldova se află pe marginea prăpastiei și pentru a scoate țara din impas este nevoie de schimbarea guvernării, iar acest lucru va permite dezvoltarea prosperă a statului.

„Astăzi lansăm angajamentele noastr principale pentru următorii patru ani – să asigurăm venituri mai mari pentru oameni, acces la educație și la servicii medicale de calitate, să asigurăm stat de drept, să combatem corupția, începând cu corupția mare, să avansăm în procesul de integrare europeană. Aceste angajamente sunt doar câteva dintre obiectivele pe care ni le propunem”, a afirmat liderul PAS.

Potrivit ei, membrii blocului își propun să facă ordine în fiecare domeniu, în fiecare instituție și localitate, iar în funcții vor fi aleși oameni onești și buni profesioniști. „Iar toate acestea le putem face cu sprijinul Uniunii Europene, cu asistență din partea UE pentru proiecte sociale, de infrastructură, pentru mediul de afaceri”, a continuat politicianul.

De asemenea, lidera PAS promite să distrugă „mașinăria de represiune a actualului regim, iar cei care se fac vinovați de represiuni și șantaj să răspundă în fața legii”.

Discursul lui Andrei Năstase la prezentarea angajamentelor ACUM: Nu am nicio îndoială că noi vom fi cei care vor stabili din 2019 încolo ce se va întâmpla cu țara noastră
 Președintele Partidului Platfoma Demnitate, Andrei Năstase, a declarat la prezentarea angajamentelor viitorului bloc electoral ACUM că nu are nicio îndoială că ei vor fi cei care vor stabili din 2019 încolo ce se va întâmpla cu Republica Moldova. Potrivit lui, nu există o altă oțiune decât prezența masivă la alegeri în februarie 2019 și votul pentru libertate, normalitate și pentru un viitor prosper acasă.

„Astăzi putem să câștigăm alegerile și să transformăm Moldova într-o țară liberă și prosperă în care drepturile și libertățile cetățenilor să fie fundamentul unei societăți sănătoase. Astăzi scriem istoria acestei națiuni”, a spus Andrei Năstase.

Liderul PPDA spune că echipele celor două partide sunt organizați și pregătite mai bine ca niciodată pentru confruntarea finală. Potrivit lui, au fost fraudate alegrile prezidențiale, iar astăzi Republica Moldova nu are președintele care și-l dorește. La fel, a fost invalidată voința chișinăuienilor, iar astăzi capitala Moldovei nu are primarul pe care și l-au dorit oamenii.

„Ce urmează? Sigur acest regim oligarhic și profund criminal care a luat cu de la sine putere Moldova în arendă nu va mai fi cel care hotărăște ce urmează. Iar orice încercare de a frauda alegerile parlamentare va fi taxată dur de lumea civilizată. Partenerii externi nu vor recunoaște un scrutin cu enorme intimidări ale opoziției, cu coruperea masivă a alegătorilor și implicarea justiției pentru a „corecta” rezultatele alegerilor în favoarea puterii. Unicul deznodământ pentru uzurpator va fi izolarea completă de Europa și Statele Unite ale Americii”, consideră politicianul.

 

Lasă un comentariu