Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Pavel Filip: „Relația R. Moldova cu SUA este una strategică, iar susținerea acordată este foarte valoroasă pentru țară”

Pavel Filip: „Relația R. Moldova cu SUA este una strategică, iar susținerea acordată este foarte valoroasă pentru țară” Recomandat

06 Decembrie 2018 - 

Premierul Pavel Filip consider că relația Republicii Moldova cu Statele unite ale Americii este una strategică, iar susținerea acordată de SUA este foarte valoroasă pentru țară. Aprecierile au fost formulate la întrevederea cu George Kent, asistentul adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

Pavel Filip s-a referit la acțiunile Guvernului pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și stabilizarea sectorului bancar, care dau rezultate, relatează IPN. Astfel, creșterea economică a atins 5,2% în trimestrul doi al anului, la buget au fost acumulate cu 2 miliarde de lei mai mult decât suma planificată. Totodată, în nouă luni ale anului, au fost făcute investiții în sumă de peste 140 milioane de dolari.

Pavel Filip l-a informat pe George Kent că în ultima perioadă s-au făcut eforturi și pentru combaterea corupției și reformarea justiției, în special, modificarea cadrului legal. Implementarea acestor reforme, însă, decurge mai anevoios

Premierul a spus că guvernarea va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic, liber și transparent. „Suntem o echipă care are capacitățile necesare și dorința de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Oficialul american a confirmat suportul SUA pentru ca Republica Moldova să fie o țară de succes, democratică și prosperă. În același timp, George Kent a menționat că SUA va susține Chișinăul în fața provocărilor interne și externe, inclusiv în prevenirea riscurilor de imixtiune din exterior în procesul electoral.

Lasă un comentariu