Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Dorin Chirtoacă: „Ideal ar fi ca din blocul ACUM să facă parte și PL, și PLDM”

Dorin Chirtoacă: „Ideal ar fi ca din blocul ACUM să facă parte și PL, și PLDM” Recomandat

06 Decembrie 2018 - 

Pentru a obține un scor hotărâtor la următoarele alegeri parlamentare, programate pentru 24 februarie 2019, din blocul electoral ACUM format de Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, ar fi ideal să facă parte și Partidul Liberal, și Partidul Liberal Democrat. Doar așa blocul va putea obține șansa de a câștiga scrutinul. Declarația aparține noului președinte al PL, Dorin Chirtoacă. 

Potrivit lui, oricâte blocuri mai multe decât unu care vor participa la parlamentare înseamnă pierdere. „Nu suntem în junglă – fiecare pentru el însuși. Ori avem rațiune necesară pentru a ne conjuga eforturile astfel încât să câștigăm, ori altfel trebuie măcar să epuizăm tot ceea ce avem la îndemână ca efort, încercare de a unifica tot ceea ce înseamnă curent pro-european unionist în Republica Moldova”, a menționat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, relatează IPN.

Liderul PL spune că formațiunea pe care o reprezintă este în discuții cu PLDM, PAS și PPPDA pentru a găsi un numitor comun în ceea ce privește participarea la scrutin. „Din punctul meu de vedere, crearea unui singur bloc este posibil până în ultima clipă a înregistrării, 24 ianuarie”, a notat liberalul. Potrivit lui, se discută toate opțiunile, pornind de la un singur bloc semnat de patru partide, până la participarea în comisia de luare a deciziilor privind faptul cine și unde să candideze.

Dorin Chirtoacă susține că a propus ca tot societatea civilă să decidă și locul unde va merge să candideze un pretendent sau altul, așa cum decide dacă o persoană este sau nu integră. „Și atunci facem o listă națională, pe care să o susțină întreaga societate civilă. Devenim mai puternici și lăsăm mai mult loc ideii de unitate - și societatea civilă, și partide, și mass-media”, a notat politicianul.

Lasă un comentariu