Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Politică Ilan Șor își suspendă activitatea de primar pe durata campaniei electorale. CINE îi va prelua atribuțiile

Ilan Șor își suspendă activitatea de primar pe durata campaniei electorale. CINE îi va prelua atribuțiile

11 Ianuarie 2019 - 

Primarul de Orhei, Ilan Şor, îşi suspendă activitatea pe durata campaniei electorale. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă, susţinută vineri, 11 ianuarie. 

Ilan Şor a declarat că, pe durata suspendării mandatului de primar, atribuţiile sale vor fi preluate de către adjuncta sa, Diana Memeţ, relatează IPN. „Este un om profesionist, care cunoaşte toate problemele oraşului nostru, dar cel mai important, cunoaşte cum să le soluţioneze”, a declarat Ilan Şor. 

Ilan Şor este cap de listă a Partidului Şor în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripţia uninominală nr. 18 Orhei. 

Ilan Şor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanţă, în calitate de fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii. 

Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. Următoare şedinţă este programată pentru 21 ianuarie, aceasta fiind amânată până acum de mai multe ori. 

 

Lasă un comentariu